origens

Per proseguir a l’explicació de l’origen dels orígens hem de remontarnos als inicis de l’ésser humà, quan aquest era tan sols un simple homínid.

Segurament estiguis familiaritzat amb la teoria de l’evolució de Darwin. El que potser no coneixis és a “Teoria Del Mico Fumat”. Si no ho reconeixes, no passa res, estem aquí per explicar-t’ho.

Al 1946 va nèixer Terence McKenna, un filòsof estadounidenc que va dedicar la seva vida a estudiar la naturalesa de la consciència y l’ús de psicodèlics.

Va escriure al voltant de 40 llibres trancant diversos temes. En un d’aquests va exposar la teoria sobre com van afectar els psicodèlics a ll’evolució de l’ésser humà i com va inflenciar a a l’homo erectus per convertir-se fonalment en homo sàpiens.

 

L’autor de la teoria suggereix en aquesta que els nostres avant passats no només s’alimentàven de productes animals sino també vegetals i vivien de la terra.

Per això afirma que resulta molt probable que es familiaritzessin amb aquestes fongs “màgics” a l’adob que aquests deixàven.  Suggereix que és gràcies ala introducció de aquests aliments a la dieta dels nostres avantpassats el que ens va posicionar al cim de la cadena alimetaria.

I et preguntaràs, com pot ser això?

Doncs, segons McKeena, harien aconseguit una agudesa visual gràcies a la psilocibina, el que hauria suposat un gran avantantge a l’hora de caçar. Hauria sigut molt més fàcil rastrejar preses. Tot això hauria desencadenat a una gran obtenció d’aliments el que al final hauria desencadenat en un primer lloc en la cursa de l’evolució. Aquesta substància també és coneguda per actuar com a estimulant sexual, el que hauria resultat també un benefici evolutiu per raons òbvies. Per una altra banda, la psilocibina a dosis elevades ajuda pot fins i tot canviar la forma en la que pensem i acabar amb els nostres límits, el que haria ajudat a plantejar noves maneres de viure i finalment evolucionar.

El que també resulta sorprenent de la seva teoria és que ell parla de com aquest ús de substàncies hauria iniciat les primeres pràctiques verbals.

Els pensaments de Terence resulten interesants i revolucionaris especialment perquè en cap moment no rebutja altres teories de l’evolcuió pipulars, només hi afegeix aquest curiós detall que fins ara, no ha pogut ser refutat.